Вчені знайшли унікальні ліки від усіх хвороб

Фахівці дійшли висновку, що ефект плацебо працює навіть якщо пацієнти знають про те, які ліки вживають насправді.

Група вчених зі Швейцарії, Ізраїлю та США з’ясували, що плацебо працює навіть в тому випадку, якщо пацієнти знають про те, що вживають вітамінку. Раніше принцип роботи плацебо грунтувався на тому, що пацієнти не мали інформації про те, чи вживають вони справжні ліки чи ні. Відомо, що лікувальний ефект, який може надавати плацебо, пов’язаний з вірою пацієнта в препарат. Але виявилося, що плацебо діє ще цікавіше.

Під час експерименту вчені розділили добровольців на три групи. Всім запропонували місцеву анестезію, а потім вони повинні були торкнутися гарячої плити. Першій групі не дали ніяких коментарів, другий розповіли про те, що анестезія насправді є плацебо і описали, яким чином виникає ефект, а третій групі просто сказали, що знеболювальним насправді є плацебо.

Читайте також : Лікарі розповіли, як вивести з організму зайву рідину

Після того, як всі учасникиексперименту отримали інструкції, вони почали торкатись гарячої плити. Найдовше руку на плиті тримали респонденти з першої і другої групи. Тобто, ті, хто не знав про те, що отримав плацебо і ті, хто мав з цього питання вичерпну інформацію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів