Під час новорічних свят дієтологи діляться порадами та рекомендаціями про те, як зробити застілля більш здоровим і безпечним для організму.
Лікар-терапевт і дієтолог Микола Ніколаєв уточнив, чи можна пити міцні напої після шампанського.
“Знаю, що поширена думка про те, що після легких спиртних напоїв не можна вживати міцне спиртне. Так ось, це помилка. Насправді змішувати шампанське з іншими спиртними напоями можна”, – сказав Ніколаєв.
У той же час терапевт підкреслив, що дуже важливо під час застілля контролювати кількість випитого спиртного. За його словами, в організмі кожної дорослої людини виробляються спеціальні ферменти, які сприяють розщепленню спирту. Дієтолог зазначив: ферменти виробляються в обсязі, якого достатньо, щоб за один вечір засвоїти приблизно 100-150 мл горілки. Якщо людина п’є тільки шампанське, організм зможе розщепити кількість в два-три рази більше.
Читайте також: Що не можна їсти на сніданок, щоб не посилити симптоми похмілля: відповідь вчених
“Якщо ви дотримуєтеся цієї норми, то ніколи не відчуєте на другий день стану похмілля, викликаного окисними процесами в залишках “неперетравленого” організмом алкоголю і утворенням ацетону”, – запевнив фахівець.
Нагадаємо, алкогольна інтоксикація – річ дуже неприємна, втім, позбутися її можна як сучасними способами, так і старовинними.
Нагадаємо також, найбільш важке похмілля настає від віскі, шампанського і червоного вина.