Що не можна їсти на сніданок, щоб не посилити симптоми похмілля: відповідь вчених

Похмілля – вкрай неприємний наслідок новорічної вечірки, коли неможливо відірвати голову від подушки, в скронях стукає, а від одного спогаду про алкоголь приходить нудота.

Дослідники з Університету Манчестера встановили, що смажені сніданки не дають організму боротися з похміллям. За словами фахівців, велика кількість жирів не дозволяє включити метаболізм і вивести токсини після вживання алкоголю.

Вчені відзначають, що ідеальним засобом для боротьби з похміллям в ранковий час є білковий сніданок. Також організму допоможе очиститися велика кількість клітковини. Вона дає можливість активувати метаболізм і направити його дію на виведення шкідливих токсинів з організму. Білок запускає процес перетравлення їжі та наповнює енергією всі м’язи.

У той же час, професор медичного університету імені І.М. Сеченова Олексій Буєвєров стверджує, що людям, які вживають алкоголь нерегулярно, для зняття симптомів похмілля досить випити 50-70 грамів напою, що збігається за міцністю з тим, від якого з’явилося похмілля.

Читайте також: Потужний і цілющий засіб для здоров’я

Вчений зазначив, що цей метод не підходить для тих, хто п’є часто або, більш того, є алкоголіком, – така “ранкова” чарка може привести до запою.

Якщо головний біль і слабкість не проходять, можна випити аспірин. Слід уникати таблеток з вмістом парацетамолу – алкоголь стимулює ферменти, які сприяють його розкладанню в печінці, через що утворюються вкрай токсичні речовини.

Крім того, вранці після застілля може допомогти вживання рису або вівсянки, а також активоване вугілля.

Джерело

Поділись


Новини партнерів