Лікуємо закрепи народними засобами

Щоб налагодити травлення і позбутися від проблем з калом, не обов’язково використовувати ліки. Вам можуть допомогти безліч натуральних засобів.

Проблеми з травленням знайомі кожній людині. Багато людей постійно страждають від закрепів. Причин для цього може бути безліч, наприклад, неправильне харчування, порушення мікрофлори, надлишок клітковини, анатомічні особливості та інше.

Медики рекомендують стежити за своїм харчуванням, пити достатньо рідини, включити в меню більше фруктів і овочів. Також важливо, щоб ви отримували достатню кількість фізичного навантаження і позбулися від шкідливих звичок. Все це є основними правилами, які допоможуть налагодити роботу травної системи і зберегти її здоров’я. Якщо ж вам потрібно зараз допомогти своєму кишечнику позбутися відходів, ви можете використовувати натуральні засоби. Але пам’ятайте про те, що їхня дія м’яка і настає тільки через кілька годин. Не варто чекати негайних результатів.

Читайте також: Названа їжа, яку категорично забороняється підігрівати

Отже, для боротьби з закрепами вам знадобляться: банани, інжир, сливи, абрикоси, сік алое, мед, груші, насіння льону. Фахівці радять зробити смузі з відразу декількох зазначених інгредієнтів на ваш смак. Всі вони дуже корисні для здоров’я і допоможуть налагодити роботу кишечника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів