Небезпечні властивості сиру

Щоденне вживання сиру може швидко викликати звикання і посприяти розвитку ожиріння, застерігають експерти.

За словами дієтологів, сир належить до висококалорійних продуктів. Багато його сортів містять до 70% жирів, що призводять до зростання кількості “поганого” холестерину в крові. У тих, хто регулярно їсть багато сиру, підвищений ризик появи зайвої ваги, а також діабету і різних захворювань серця і судин.

Лікарі рекомендують вживати сир в обсязі не більше 200 грамів на тиждень. Нехтування цією нормою, за словами медпрацівників, призведе до того, що шкода продукту переважить всі його позитивні властивості. Зокрема, нагадали експерти з харчування, через високий рівень натрію сир може провокувати порушення функції нирок, а також проблеми з сечостатевої системи.

Читайте також: Лікарі назвали небезпечний продукт, який в будь-якому вигляді підвищує ризик раку кишечника

Крім того, в сирі можуть міститися речовини, які проникають в нього з молока корів, що піддавалися лікуванню різними препаратами і підхопиливпродовж свого життя інфекції. Людині це може загрожувати захворюваннями серця та раком. Дуже шкідливими є плавлені сири, які у великій кількості містять фосфатні добавки і різні типи шкідливих солей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів