Лікарі назвали небезпечний продукт, який в будь-якому вигляді підвищує ризик раку кишечника

Нове дослідження пов’язало вживання переробленого червоного м’яса з підвищеним ризиком розвитку раку. Тепер вчені довели, що будь-який процес приготування цього м’яса все одно збільшує ймовірність виникнення пухлин.

Людству вже давно відомо, що захоплення такими продуктами з переробленого м’яса, як салямі, сосиски або шинка, є небезпечним для здоров’я. Проте, ми вживаємо це м’ясо кожен день. Незліченна кількість досліджень вже пов’язували перероблене м’ясо з ризиком розвитку раку, а тепер дослідники з Cancer Research UK довели, що навіть консервоване м’ясо все одно підвищує ризик утворення пухлин. Будь-яка комбінація переробленого і червоного м’яса збільшує ймовірність розвитку смертельно небезпечних хвороб.

За даними експертів, єдиний спосіб, за допомогою якого людина може переконатися в тому, що вона купує м’ясо тварин, які не хворіли на рак, це особисто спостерігати за приготуванням даного м’яса, починаючи з найпершої стадії. В іншому випадку, ймовірність подальшого розвитку раку кишечника суттєво зростає. Мало того, що саме червоне м’ясо є шкідливим для здоров’я людини, але іноді воно відрізається з туш хворих на рак тварин, що ще більш небезпечно для людей. Навіть якщо ми купуємо продукти в супермаркетах, не існує гарантії того, що на м’ясокомбінаті нам відрізали найздоровіші шматки.

Читайте також: Потужний і цілющий засіб для здоров’я

Автори дослідження досить реалістично ставляться до того, що зараз відбувається в світі в плані вживання м’яса. Вони знають, що людство ніколи не відмовиться ні від червоного, ні від переробленого м’яса. У зв’язку з цим вчені закликають людей хоча б обмежити вживання цього м’яса до того мінімуму, який тільки можливий. Ну а брак червоного м’яса в раціоні краще замінити білим курячим м’ясом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів