Названі продукти, які корисніше їсти взимку

Взимку організм особливо потребує корисних мікроелементів та вітамінів – нашому здоров’ю доводиться витримувати випробування дефіцитом сонячного світла і холодів, інфекціями. У зв’язку з цим експерти зі здорового харчування рекомендують налягати на продукти, що дозрівають ближче до зимових місяців.

Одним з кращих свіжих продуктів, доступних взимку, є мандарини, стверджують фахівці. Їх плоди, багаті вітаміном С, потрапляють в наші магазини з регіонів зі сприятливими природними умовами, що сприяють тому, що в мандаринах накопичуються корисні для здоров’я нутрієнти.

Також корисно взимку їсти ріпу. Цей коренеплід пізно дозріває, і, незважаючи на жалюгідний вигляд, відрізняється в зимовий час дуже високим вмістом вітаміну С. Також в ріпі багато клітковини, яка поліпшує травлення і стан кишкової мікрофлори.

Іншим чудовим джерелом вітамінів і мінеральних речовин взимку є морська капуста, відзначають медики. У морській капусті, за їхніми словами містяться вкрай цінні для організму фолієва і пантотенова кислоти.

Читайте також: Корисна і небезпечна лимонна вода: негативні наслідки надмірного споживання напою

Крім того, вони порекомендували регулярно вживати взимку кабачки. Зимові кабачки насичені калієм і цілком можуть назватися найкориснішою їжею, завдяки збалансованому вмісту всіх необхідних людині речовин, констатували експерти.

Авокадо, що вживається взимку, підвищує в організмі вміст корисних жирів, що дуже добре для організму, якому постійно потрібно зігріватися. Авокадо не тільки забезпечує його здоровими жирними кислотами, а й захищає від того, щоб жирові відкладення з’являлися на животі і боках.

Джерело

Поділись


Новини партнерів