10 симптомів, які не можна ігнорувати

Британські експерти назвали 10 симптомів, які людині ні в якому разі не варто ігнорувати. Серед них швидка втрата ваги, незрозумілі кровотечі і стійкий минаючий кашель.

Людей, які практично постійно скаржаться на здоров’я і відшукують у себе симптоми будь-яких хвороб, іронічно називають іпохондриками. Людина повинна уважно ставитися до свого стану здоров’я, але це не означає, що їй потрібно здригатися від кожного покашлювання або підвищення температури. Існують симптоми, які просто не можна ігнорувати, і при їх наявності рекомендується якомога швидше відвідати лікаря. Наприклад, це потрібно зробити при незрозумілій втраті ваги, яка може говорити про проблеми з кишечником, недіагностований діабет і навіть пухлину. Про них іноді свідчать і ущільнення, шишки, підозрілі за розміром і кольором родимки, які виникають на нашому тілі.

Біль в грудях часто спостерігається при таких проблемах, як інфаркт і емболія легень. Але часом він викликається і звичайною печією, яку в 20% випадків помилково приймають за інфаркт. Проте, біль в грудях не варто ігнорувати, особливо якщо він триває більше 15 хвилин, поширюється на руки, спину і щелепу, супроводжується задишкою, блюванням, пітливістю і тим більше кров’ю в мокроті від кашлю. Уважно стежте за роботою кишечника, і якщо ви виявите дивні зміни в стільці, або побачите в ньому кров, то краще звернутися за консультацією до лікаря.

Читайте також: 6 простих засобів від високого тиску

Взагалі, будь-яка незрозуміла втрата крові організмом це привід насторожитися. Негайно йдіть до лікарні, якщо ви почали кашляти кров’ю, у вас виділяється кров між менструаціями, або ж ви бачите її в будь-яких виділеннях свого тіла. Тривожним симптомом будуть труднощі при ковтанні їжі, навіть коли ви вживаєте невелику її кількість. Вони можуть свідчити про початок неврологічних проблем.

Тривалий, минаючий кашель і задишка викликаються подразненнями в повітряних проходах, спровокованими астмою, ХОЗЛ, іншими хворобами легень або серцевою недостатністю. Природно, що вас повинна насторожити і інший тривалий біль в будь-якій частині тіла. Звертайте увагу на зміни шкіри у вигляді темних плям, підозрілих прищів, міхурів і виразок. Якщо в ваш голос раптом став хрипким, і це триває більше трьох тижнів, звертайтеся до лікаря, щоб виключити імунні розлади і пухлини горла.

Джерело

Поділись


Новини партнерів