Медики назвали продукт, який знижує холестерин

Какао допомагає нейтралізувати холестерин в організмі. До такого висновку в результаті експерименту прийшли японські вчені з Лабораторії харчування і здоров’я.

Дослідники вивчали вплив поліфенолів – хімічних елементів какао, на клітини печінки людини. З’ясувалося, що під впливом поліфенолів какао вміст клітин, що накопичують холестерин, скоротився.

Крім того, на поверхні клітин, які перебувають в середовищі даних поліфенолів, було більше рецепторів, за допомогою яких печінка може видалити близько 70% накопичувачів холестерину.

Какао-боби дуже корисні в боротьбі із зайвою вагою. Вони здатні прискорювати обмінні процеси, причому це відбувається на міжклітинному і внутрішньоклітинному рівні. Покращуючи функції ендокринної системи, нормалізуючи жировий баланс, вони зменшують апетит, що призводить до зниження ваги. 4-5 штук бобів, з’їдених натщесерце, надають сили і поповнюють запаси енергії на весь день.

Невелика кількість гіркого шоколаду, за словами вчених, також є профілактикою серцево-судинних захворювань. Аромат какао стимулює вироблення важливого компонента протимікробного і противірусного захисту організму людини (імуноглобулін А). Він знімає втому, дратівливість, заспокоює нерви, дає відчуття внутрішньої гармонії і комфорту. Заварюючи какао холодними зимовими вечорами, ви не тільки отримаєте смачний і корисний напій, а й наповните будинок приємним ароматом комфорту і затишку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів