Відомо, що кава має безліч корисних властивостей. А Університет Томаса Джефферсона розробив правила правильного заварювання кави. Вчені радять практикувати так званий холодний спосіб заварювання.
Вони порівнювали цей метод приготування напою з традиційними способами. В рамках експерименту використовувалися чотири види кави. З’ясувалося: якщо дати каві настоятися при кімнатній температурі, з зерен виділиться більше кофеїну і хлорогенової кислоти (сильний антиоксидант).
Концентрація кофеїну при холодному заварюванні практично не залежала від помелу кави. Але найвища концентрація відзначалася, якщо використовувалися кавові зерна середнього прожарювання. Підхід до заварювання не відбивався на кислотності напою.
Вчені нагадують: при помірному споживанні, кава знижує ризик деменції, інсульту, серцевої недостатності, цирозу. Вона сприяє зниженню ваги, підвищує фертильність. Однак зловживання кавою загрожує запаленнями сечостатевої системи та іншими відхиленнями.