Навіть після підбадьорливого ранкового душа і сніданку людина незабаром може відчути себе розбитою і сонною. Група між народних фахівців виступила в пресі з рекомендацією про те, що щоб уникнути занепаду сил в денний час потрібно правильно вибирати їжу для сніданку.
«Присутність в ранковому або добовому раціоні цілого ряду невідповідних продуктів призводить до того, що ми постійно відчуваємо себе втомленими і сонними», – кажуть експерти.
Яку ж їжу медики вважають недоречною для першого за добу прийому їжі?
Перш за все, за словами експертів, це швидкі вуглеводи. Якщо сніданок складається з чашки кави з солодкою здобною булочкою або круасаном, він не дасть необхідної для продуктивного дня енергії. Навпаки, після їжі, що містить швидкі вуглеводи (цукор, біле борошно) відбудеться спочатку швидке зростання цукру в крові, а потім таке ж швидке падіння. В таких обставинах людина відчує втому і сонливість.
Порада експертів: повністю виключити білий хліб і солодку випічку з ранкового раціону.
Читайте також: Дешевий і простий спосіб зцілитись від десятка хвороб
Що стосується кави, то, як зазначають медики, випита чашка дійсно може підбадьорити. Однак випита відразу у великій кількості кава (багато хто так і п’є її, щоб прокинутися) призведе до того, що бажання спати буде відчуватися ще сильніше.
Крім того, експерти радять не вживати на сніданок курку (також кролика, індичку), мигдаль, банани і молочку. Ці продукти багаті амінокислотами, стимулюючими синтез мелатоніну – гормону, який «диригує» бажанням спати, відзначили лікарі.