5 страв, які ми вживаємо щодня, виявилися не такими корисними як здавалися

Ми звикли вважати ці страви корисними, але кількість цукру, присутнього в них, зашкалює.

Пропонуємо вашій увазі п’ять продуктів, що отруюють організм цукром.

Гранола

Гранола, яку ми купуємо у звичайному магазині, може не тільки посприяти набору ваги, але і викликати підвищення рівня цукру в крові. Крім корисних пластівців, вівса, горіхів і насіння, вона включає патоку, кукурудзяний сироп, солодовий сироп або інші солодкі інгредієнти.

Фруктові соки

Вміст цукру в фруктових соках, які стоять на полицях магазинів, становить приблизно 7%, тобто на кожен літр – 70 грамів, 12 чайних ложок, цукру.

Протеїнові батончики

Професійні спортсмени ніколи не їдять їх перед тренуванням: велика кількість цукру негативно впливає на якість виконання вправ, змушуючи організм швидше вимотуватися і сповільнюватися.

Читайте також: Вчені розповіли, чи можна їсти пророслу картоплю

Випічка без глютену

Якщо ви не страждаєте на целіакію – непереносимість глютену, купувати таку випічку не має ніякого сенсу. У ній зазвичай багато цукру, солі та трансжирів для поліпшення смаку.

Йогурти з наповнювачами

Їх роблять з сухого молока і присмачують всілякими синтетичними добавками, підсолоджувачами, ароматизаторами і консервантами. У 300-мілілітровій пляшечці питного йогурту міститься 45 грамів цукру – майже 8 чайних ложок. Це в півтора рази більше, ніж весь денний максимум для дорослої людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів