Що категорично не можна їсти натщесерце: ТОП-5 продуктів

Сніданок – мабуть, найважливіший прийом їжі. Вибравши правильне блюдо сутра ви наповнюєте себе енергією на весь день. Але, щоб відчувати себе добре, важливо вибирати правильні продукти.

Йогурт
У порожньому шлунку цей кисломолочний продукт втрачає частину корисних властивостей, тому фахівці рекомендують вживати йогурт через годину після їжі або перед сном.

Помідори і хурма
Вчені з’ясували, що хурма і помідори шкідливі на порожній шлунок. Справа в тому, що зміст в них високої концентрації дубильною кислоти і пектину може привести до утворення шлункових каменів.

Банани
Ці плоди містять велику кількість кальцію. “Банановий” сніданок може призвести до збою кальцієво-магнієвого балансу в організмі. А це загрожує порушеннями в роботі серцево-судинній системі.

Цитрусові
Краще не починати ранок з апельсинового соку. У порожньому шлунку цитрусові провокують розвиток алергії і гастриту.

Солодке
Не варто з ранку перевантажувати порожній шлунок великою кількістю солодощів. Підшлункова залоза не зможе впоратися з надлишком цукру і виділити необхідний обсяг інсуліну. В результаті критично підвищується рівень цукру в крові, що може призвести до порушення кислотно-лужного балансу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів