5 рослин, які нормалізують тиск

Високий кров’яний тиск є серйозною хворобою. Якщо його не лікувати, він може привести до серцевих захворювань і інсульту. Проте, це можна виправити.

І на допомогу можуть прийти ці 5 по-справжньому цілющих рослин!

Гіпертонія або високий кров’яний тиск – цей стан, при якому кров тече через кровоносні судини з більшою силою, ніж зазвичай. Людина тоді почуває себе більше напруженою, неспокійною. Гіпертонія може виникнути в абсолютно будь-якому віці. Тому ігнорувати цю проблему не варто.

Перший крок, який треба зробити для контролю тиску, – це залишатися активним, дотримуватися здорового збалансованого харчування і контролювати свою вагу. У вашому раціоні обов’язково мають бути присутніми рослинні продукти, які допоможуть тримати кров’яний тиск під контролем. І ось що це за рослини:

1. Глід

Глід багатий флавоноїдним кверцетином, який може не лише понизити кров’яний тиск, але і вилікувати серцеві захворювання. Він справляється з нерегулярним серцебиттям, болем в грудях, затвердінням артерій і серцевою недостатністю.

Антиоксиданти в глоді розширюють кровоносні судини, покращують кровообіг і захищають кровоносні судини від ушкоджень.

2. Часник

Часник містить алліцин – це з’єднання, яке надає йому гострого запаху. Окрім того, що це важливий інгредієнт для кулінарії, алліцин розширює кровоносні судини і, таким чином, знижує кров’яний тиск. Крім того, часник знижує рівень “поганого” холестерину, тим самим захищаючи вас від серцевих захворювань і інсульту.

Лікарі рекомендують їсти свіжий часник, оскільки в нім міститься більше алліцину.

3. Гібіскус

Гібіскус може допомогти вирівняти кров’яний тиск. У 2010 році вчені провели дослідження серед чоловіків у віці від 30 до 65 років. Одній групі давали 250 мл чаю гібіскуса, а інший – тільки воду. Група, яка пила чай, продемонструвала значне поліпшення артеріального тиску в порівнянні з іншою групою.

Гібіскус може також понизити “поганий” холестерин в організмі і позбавити від проблем з травленням, запаленням і пониженням імунітету. Екстракт листя гібіскуса також може понизити ризик розвитку раку.

4. Бучу

Бучу – лікарська рослина південноафриканського походження, яка також здатне понизити кров’яний тиск. Історично, ця трава використовувалася для лікування інфекцій нирок і сечових шляхів, дріжджових інфекцій, циститу, простатиту і запалення.

Увага! Вагітним жінкам слід утриматися від бучу для лікування гіпертонії, оскільки це може збільшити ризик передчасних пологів.

5. Насіння селери

Насіння селери використовувалося раніше для лікування артриту, застуди, грипу і проблем з травленням. Сьогодні їх застосовують як сечогінний засіб для усунення надлишку води в організмі. Також вони допомагають прибрати запалення, зменшити м’язові спазми і понизити артеріальний тиск.

Дослідження, проведене на тваринах, показало, що екстракт насіння селери може понизити рівень холестерину і артеріального тиску, а також захистити печінку.

Примітка. Якщо ви приймаєте ліків для зниження артеріального тиску, не перестарайтеся із вживанням цих рослин, а ще краще – проконсультуйтеся з лікарем.

Не забудьте собі це записати! І будьте здорові!

Джерело

Поділись


Новини партнерів