Основні позиції вони нагадали на сторінках кулінарного журналу KitchenMag.
Так, лікарі закликають не поєднувати спиртне з антибіотиками, оскільки алкоголь фактично робить антибактеріальні препарати марними з точки зору лікувального ефекту, до того ж таке поєднання підриває здоров’я печінки.
Також не можна поєднувати алкогольні напої та анальгетики, оскільки можна спровокувати важке ураження печінки. Лікарі застерігають від поєднання спиртного з заспокійливими і снодійними препаратами. Така комбінація здатна вивести з ладу центральну нервову систему, внаслідок чого може виникнути дисфункція дихального центру мозку. А це може призвести до припинення дихання та зупинки серця.
Читайте також: Потужна рослина для покращення кровообігу мозку
Алкоголь не можна поєднувати з ліками, призначеними при проблемах серцево-судинної системи. В іншому випадку виникає ризик спровокувати різке падіння тиску. Крім того, експерти не рекомендують змішувати алкоголь з енергетичними напоями. Через це можуть виникнути спазми судин головного мозку, судоми, ураження печінки.
Закушувати алкоголь не бажано солодкою або жирною їжею. “У поєднанні з солодким (навіть з фруктами) алкоголь засвоюється організмом набагато повільніше, що посилює його токсичну дію, особливо на печінку. З цієї ж причини не варто закушувати алкогольні напої жирною їжею”, – констатували фахівці.