Два рослинні засоби для підвищення еластичності судин і профілактики атеросклерозу

Атеросклероз – хронічне захворювання артерій, характерною рисою якого є відкладення на внутрішніх стінках кровоносних судин холестерину та інших жирів. Згодом цього стінки судин товщають, а просвіт зменшується, втрачається їх еластичність, в результаті чого відбувається закупорка судин. Через деформації судин підвищується навантаження на серце, оскільки йому потрібно більше зусиль для перекачування крові.

З метою профілактики та лікування атеросклерозу можна використовувати народні засоби.

Валеріана лікарська. Найбільш часто валеріану лікарську використовують як засіб, що заспокоює нервову систему і поліпшує серцево-судинну систему (валеріана знижує тиск і знімає спазми).

Пити настій кореневища з коренем (3 ст.л. сировини на 200 мл окропу) по півсклянки 3-4 рази на день через 30 хвилин після їди.

Або пити холодний настій подрібнених кореневищ з корінням (2 ч.л. сировини залити 1 склянкою кип’яченої води кімнатної температури, дати настоятися 12 годин) по третині склянки 3 рази на день.

Приймати порошок кореневищ з корінням по 1-3 г (за прийом), а настоянка (готується в співвідношенні 1: 5 на 70% спирті) – по 20-30 крапель 3-4 рази на день.

Суниця лісова. При гіпертонії і атеросклерозі для поліпшення роботи серця, при набряках, безсонні пити настій листя (20 г сировини на 200 мл окропу) по 1 ст.л. 3-4 рази на день.

Настій розширює периферійні судини, знижує артеріальний тиск, уповільнює ритм і посилює амплітуду серцевих скорочень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів