Лікарі назвали шкідливі дії, які ми виконуємо повсякденно

Багато людей завдають шкоди своєму здоров’ю, навіть не підозрюючи про це: за словами терапевтів, організму можна нашкодити звичними повсякденними діями. На що, на їхню думку, слід звернути особливу увагу?

Зокрема, небезпечною звичкою фахівці назвали манеру постійно гризти олівці або ручки (в загальному тверді предмети). Якщо подібна звичка стає нав’язливою, різко підвищується ризик розхитати коріння зубів, застерегли лікарі. Також аж ніяк не найкориснішою і правильною, на їхню думку, є звичка вкладатися в ліжко в шкарпетках (особливо зроблених із синтетичних матеріалів). Гумки на них можуть негативно вплинути на кровообіг в ногах, порушити венозний відтік, відзначили експерти.

Звичку приймати душ щодня багато хто знаходить похвальною рисою охайності, але терапевти ставляться до неї зі скепсисом. Щоденне миття під душем, перш за все, з використанням різних пінних і глибоко очищувальних засобів позбавляє епідерміс ліпідів, завдяки яким шкіра залишається зволоженою і гладкою, а, крім того, змиває з поверхні тіла корисні захисні мікроорганізми.

Читайте також: Продукти, які помилково вважаються корисними для здоров’я

Чи корисно займатися бігом? За словами фахівців, біг підтюпцем підвищує ризик розвитку артриту в колінних суглобах і в цілому показаний далеко не всім. Перш ніж зайнятися бігом, потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Сушка волосся феном – ще одне повсякденне заняття, від якого фахівці радять по можливості утримуватися. Незважаючи на те що ви використовуєте маски, постійна сушка феном мокрого волосся призведе до того, що його стан необоротно почне погіршуватися, заявили експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів