7 симптомів у людей зрілого віку, на які варто звернути увагу

Якщо ставитися неуважно до свого здоров’я, можна легко прийняти за норму і списати на вік ті симптоми, які є незвичайними для людей старшого віку.

З віком з’являється певний дискомфорт, а також хронічні хвороби. Однак це не означає, що ви не повинні звертати на них уваги.

Деякі з них можуть бути симптомами серйозних проблем зі здоров’ям. Дуже важливо своєчасно звернутися до лікаря, якщо ви помітите ці незвичайні симптоми. Навіть якщо вам здається, що їх не варто приймати їх всерйоз.

Чекати, поки вони пройдуть самі по собі може стати критичним для вашого здоров’я, застерігають медики.

Незвичайна задишка

Біль в грудях є лише одним з численних симптомів серцевого нападу. Вони можуть варіюватися від однієї людини до іншої.

Якщо, наприклад, після короткої прогулянки ви не можете віддихатися, це може бути ранньою ознакою того, що одна з ваших артерій звужена або заблокована. Це може в кінцевому підсумку призвести до серцевого нападу.

Якщо ви помітили незвичайну хронічну задишку або утруднене дихання, ви повинні якомога швидше проконсультуватися з вашим лікарем. Інші ознаки можуть відчуватися як тиск в грудях або запаморочення.

Раптове запаморочення або проблеми з балансом і координацією

Симптоми інсульту можуть бути непомітними, але якщо ви їх знаєте, то менш імовірно, що ви їх проігноруєте.

І у літніх, і у молодих інсульт включає в себе такі симптоми, як раптові проблеми при ходьбі, втрата рівноваги і координації.

Слід також звернути увагу на ці ознаки:

Почуття сильного запаморочення.
Невиразна мова.
Неправильна вимова слів.
Проблеми з зором.
Слабкість або оніміння в обличчі, ногах і руках.
Вагінальна кровотеча після менопаузи.

Якщо у вас тривають вагінальні кровотечі після менопаузи, варто якомога швидше проконсультуватися з вашим гінекологом, так як це не є нормою.

Деякі випадки кровотечі можуть бути менш серйозними, ніж інші. Тим не менш, ви повинні розглянути можливість того, що це може бути симптомом серйозного захворювання, такого як рак.

Не варто ставитися до цього легковажно. Точно так само важливо, що, навіть якщо вас нічого не турбує, ви регулярно проходили рутинні огляди.

Еректильна дисфункція

Цей стан у людей похилого віку є дуже поширеним явищем і, чим більше вам років, тим більш ймовірно, що він з’явиться.

Насправді, близько 22% чоловіків у віці старше 60 років страждають від імпотенції. Крім того, що це очевидна проблема, коли справа доходить до сексуального задоволення, вона також може бути пов’язана з хворобою серця, діабетом і іншими захворюваннями.

Незважаючи на те, що основною причиною цієї дисфункції є вік, вона також може розвинутися через стрес або депресії.

Запор

Запор призводить до того, що вам доводиться докладати більше зусиль в процесі дефекації. Це збільшує ймовірність того, що може розвинутися геморой.

Якщо запор трапляється час від часу, це можна вважати нормальним, і літні люди можуть страждати від нього частіше, ніж молоді.

Однак, запор також може бути ознакою того, що щось блокує висновок екскрементів. Це може бути пухлина, поліп або який-небудь інше перешкода. Коли запор стає хронічним, це може привести до дуже великих труднощів в усуненні фекалій і вони затвердіють.

Через це кишечник переповнюється і відходи не можуть його покинути. Цей стан відомий як закупорка.

Дивно пофарбований стілець

Його колір може варіюватися, залежно від того, що ви їсте. Надлишок заліза або ліки проти проносу можуть пофарбувати ваш стілець в темний колір.

Коричневий або зелений колір можна вважати в межах норми.

Проте, якщо ви помітили наявність стільця чорного або кривавого кольору – це може бути симптомом кровотечі у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту.

Це може бути викликано виразкою, гемороєм, дивертикульозом і іншими шлунково-кишковими захворюваннями у людей похилого віку, які потребують допомоги лікаря.

Аномалії в грудях

Рак молочної залози, як правило, виявляється, коли з’являються невеликі ущільнення в грудях, однак у нього є й інші симптоми, які менш відомі:

Припухлість.
Підвищена чутливість або зміна кольору грудей.
Виділення з соска.
Зміна відтінку шкіри грудей.

У чоловіків рак молочної залози зустрічається набагато рідше, ніж у жінок, але це не привід списувати його з рахунків. З цієї причини, важливо, щоб чоловіки і жінки з такими аномаліями постійно стежили за своїм здоров’ям.

Читайте також: Виявлена ​​несподівана користь гарячого чаю

Висипання на шкірі

У літніх людей рак шкіри є дуже поширеним явищем. Як відомо, цей тип раку може розвинутися незалежно від пігментації шкіри.

Зверніть пильну увагу на будь-які раптові ушкодження шкіри або появу родимок: коли пошкодження шкіри не загоюється належним чином, воно може стати злоякісними.

Є цілий ряд захворювань, які, якщо ви будете ігнорувати їх симптоми, можуть поставити під загрозу ваше життя. Важливо постійно звертати увагу на слабкі сигнали, які ваше тіло подає вам.

Також слід пам’ятати, що, перш ніж робити висновки, слід поговорити з вашим лікарем і обговорити з ним будь-які підозри, навіть якщо вони вам здаються нісенітницею.

Само собою зрозуміло, в зрілому віці варто регулярно перевіряти своє здоров’я у фахівців, адже це дозволить вам продовжити здорове і щасливе життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів