Печія збільшує ризик пухлин

Дослідники встановили, що кислотний рефлюкс підвищує ризик пухлин горла, мигдалин і синусів у осіб похилого віку приблизно на 2-3%. ГЕРХ виникає в той момент, коли шлунковий сік проникає в стравохід.

Науці відомо, що прийом ліків від кислотного рефлюксу ще більше збільшує небезпеку раку. Минулого місяця були опубліковані результати дослідження вчених, які показали, що регулярне використання таблеток від печії в два рази підвищує ризик пухлин шлунка.

Спостереження показали, що ГЕРХ пов’язаний з розвитком злоякісних новоутворень у верхній частині травного тракту і повітряних шляхів. І хоча додатковий ризик є не надто значним, в цілому, у лікарів все одно з’являється ще одна можливість більш ранньої діагностики злоякісних пухлин, які представляють серйозну небезпеку для здоров’я і життя пацієнтів.

За статистикою, від пухлин верхньої частини респіраторної і травної системи щороку в світі помирає по 360 000 чоловік. При цьому ГЕРХ зачіпає від 10% до 30% населення нашої планети, і найчастіше кислотний рефлюкс відзначається у людей похилого віку, що мають великі запаси зайвої ваги. Багато людей стикаються з печією час від часу. Якщо епізоди ГЕРХ відзначаються не частіше двох разів на тиждень, то розлад вважається помірним.

Джерело

Поділись


Новини партнерів