7 помилок, про які ви будете шкодувати в похилому віці

Цілком можливо, ця одна з найбільших іроній життя. Багато людей проводять своє життя, роблячи те, що їм не подобається, і нехтують тим, що справді важливо, а потім їм доводиться шкодувати.

Наприкінці життя вони обертаються й починають шкодувати, що не зробили все інакше. Така ситуація більш поширена, ніж ви думаєте. Багато людей часто шкодують, що не проводили більше часу із сім’єю, працювали занадто багато чи не насолоджувалися життям.

Коли ви старієте, ви мудрішаєте й починаєте розуміти, наскільки важливими в житті є сім’я, любов, здоров’я та щастя.

Ми хочемо запросити вас переглянути цей список помилок, про які ви будете шкодувати в майбутньому, якщо ви не зміните ситуацію вже зараз.

1. Шкодувати про відсутність сміливості бути справжніми

Як і більшість людей, ви будете шкодувати про це в старості.

Виконання очікувань сім’ї та суспільства може змусити вас шкодувати про те, що ви не мали сміливості робити те, що хотіли, замість того, що ви мали робити.

Коли ви керуєтеся своєю пристрастю, ви в старості будете пишатися всім, що зробили, і це дасть вам змогу оглядатися назад без шкоди.

2. Залишилися на незадовільній роботі, замість того, щоб ризикнути і втілити свої бажання

шкодувати про погану роботу

Це співвідноситься з номером 1, але це більш конкретно пов’язано з місцем, де ви вирішили провести велику частину свого життя.

Робота зазвичай займає 40 годин часу щотижня, і ви, імовірно, отримуєте два-три тижні відпустки щороку.

Якщо ви витрачаєте більшу частину часу на те, що вам не подобається, і це не штовхає вас піти далі, то ви обманюєте себе.

Викиньте з голови, що ви маєте саме такими постати перед світом, і подумайте про те, що ви насправді хочете і вмієте робити.

Немає кращого відчуття, ніж захват із приводу щоденного виходу на улюблену роботу.

3. Не проводили достатньо часу з сім’єю

Якщо сім’я повинна бути чи не найважливішою сферою у вашому житті, чому ми зрештою сприймаємо її як належне, доки не стане пізно?

Відмовтеся від додаткової роботи та повечеряйте із сім’єю, зателефонуйте своїм батькам або братам чи сестрам, відвідайте сім’ю у вихідні або поспілкуйтеся через Skype, якщо живете занадто далеко, щоб побачити одне одного особисто. Це лише деякі з варіантів, які дадуть змогу більше часу проводити із сім’єю.

Є багато способів залишатися на зв’язку. Не відкладайте, поки у вас буде більше часу, оскільки “пізніше” може бути занадто пізно.

Не відкладайте на потім такі важливі речі.

4. Не висловлювали свої справжні почуття

почуття

Про це ви справді будете шкодувати в майбутньому. Коли ви старієте, звички дедалі важче змінити, і це не виняток.

Коли ви починаєте робити зусилля, щоб сказати, як ви почуваєтеся, скажіть своїм близьким, як багато вони для вас значать. Скажіть людям, що вони вам небайдужі.

Ви помітите, наскільки краще ви будете почуватися. Найгірше, що може статися, – це шкода, що ви не зробили це раніше.

5. Не були на зв’язку зі старими друзями

Це може бути складно, особливо якщо ви живете чи працюєте в іншому місті чи навіть країні. Якщо минуло вже багато часу, ваші життя, мабуть, зовсім змінилися.

Це може здаватися неважливим, оскільки люди, як правило, з часом розходяться, або ви сподіваєтеся наздогнати це в майбутньому.

Якщо ви все ще відкладаєте це на пізніше, то це може стати тим, про що ви справді зрештою будете шкодувати.

Ви можете відновити зв’язок зі старими друзями, просто написавши повідомлення у Facebook або зібравшись разом на обід або каву.

6. Забагато працювали

У похилому віці про це всі шкодують. Хоча взяти надто тривалу відпустку, це, мабуть, не найкраща ідея, знайдіть хоч трохи часу на те, що робить вас щасливими.

Багато в чому, прості обійми, занурення пальців у пісок або навіть відвідання занять із цікавої теми кращі, ніж зайві години в офісі або сидіння на дивані перед телевізором.

7. Не мандрували або не брали достатньо відпусток

дитина в басейні

Не так уже й важко знайти спосіб насолодитися вільним часом. Ви можете організувати відпустки за власний кошт або навіть знайти таку роботу, щоб працювати з дому.

Встановіть терміни та дотримуйтесь їх. Якщо ваша робота не може поважати ваші особисті потреби, тоді вам варто почати шукати нову роботу, яка дасть вам змогу краще керувати своїм часом.

Замисліться над тим, про що ви будете шкодувати в похилому віці, і зробіть щось із цим уже сьогодні. Не чекайте, поки ви будете майже мертві, щоб почати жити.

Джерело

Поділись


Новини партнерів