kНапередодні Нового року дієтологи радять ретельно обміркувати меню для святкового столу. Фахівці стверджують, що найбільш важкими для печінки, шлунка і серця є бутерброди з ікрою, смажене або запечене м’ясо, а також салати з майонезом, тим більше, якщо вони вживаються разом з алкоголем.
Рекомендуємо заздалегідь скласти список продуктів і страв до новорічного застілля і звести до мінімуму все дуже жирне, солоне і солодке.
У салатах слід використовувати відварене м’ясо замість ковбаси. Бажано зменшити кількість майонезу або замінити його йогуртом, і поставити на новорічний стіл більше овочів. Також потрібно уважно дивитися за розміром порцій.
На думку лікарів, для фігури і здоров’я набагато корисніше самостійно готувати страви – це захищає від вживання непотрібних інгредієнтів, великої кількості цукру або солі.
Читайте також: Що відбувається з тілом, коли ви їсте картоплю
Замість цукерок і тістечок можна збити легкий сметанний, фруктовий мус на десерт, замість ковбасної нарізки – приготувати домашній м’ясний рулет або карбонад.
Не варто готувати в більшій кількості, ніж це необхідно, а новорічні салати, які тиждень зберігаються в холодильнику, не можна доїдати ні в якому разі – це загрожує харчовим отруєнням.
Але якщо ви не змогли встояти перед олів’є, яке стоїть в холодильнику вже не перший день, то краще відразу взяти ентеросорбент для профілактики.