3 овочі, які повинні бути у зимовому раціоні

Великий вибір овочів у супермаркетах змушує нас їсти більше зеленої та корисної їжі. Овочі покращують імунітет, спияють виведенню з організму шлаків та токсинів, нормалізують функціонування травної системи і заряджають організм вітамінами та мікроелементами. Ми розповімо, які овочі обов’язково мають бути у вашому раціоні.

Капуста

Крім великої кількості клітковини, така капуста містить унікальну вітамінну речовину U – метилметионін, здатний допомогти при виразкових хворобах шлунку та гастриті. Найважливішого для нас взимку вітаміну С в білокачанній капусті набагато більше, ніж в мандаринах і лимонах. Це робить овоч незамінним для профілактики вірусних захворювань.

Морква

Морква – дуже корисний овоч. При температурній обробці він не тільки не втрачає, а навпаки, збільшує свої корисні властивості. Так, наприклад, відварена морква містить багато вітаміну А – головного вітаміну для здоров’я шкіри і гостроти зору.

Читайте також: Потужний засіб для запобігання серцево-судинних захворювань

Буряк

Буряк – потужний антиоксидант, що сприяє зниженню рівня поганого холестерину. Вона багата на магній, вітамін С і фолієвою кислотою, містить багато заліза, магнію і цинку. Буряк контролює рівень цукру в крові, очищаючи її, і краще за інших продуктів допомагає від анемії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів