Знайдено ознаку швидкої смерті

Американські вчені прийшли до висновку, що синдром неспокійних ніг (СБН), при якому в лежачому або сидячому положенні виникають неприємні відчуття в нижніх кінцівках, пов’язаний з підвищеним ризиком смерті від серцево-судинних захворювань у жінок. Стаття фахівців опублікована в журналі Neurology, повідомляється в прес-релізі на сайті MedicalXpress.

Вчені проаналізували дані довготривалого дослідження Nurses ‘Health Study, в якому взяли участь 57 417 жінок із середнім віком 67 років. Починаючи з 2002-го кожні два роки добровольцям розсилалися опитувальники, в яких вони повинні були вказати стан здоров’я, в тому числі уточнити, чи був у них СБН, а також захворювання серцево-судинної системи. Протягом 10 років спостереження було зафіксовано 6448 смертей.

Читайте також: Ці засоби рятують від головного болю краще за таблетки

Виявилося, що у жінок, у яких був діагностований синдром неспокійних ніг, ризик смерті від серцево-судинних захворювань був на 43 відсотки вище, ніж у тих, у кого не було СБН. Зв’язки між синдромом і смертністю через рак і з інших причин виявлено не було.

Джерело

Поділись


Новини партнерів