Ці засоби рятують від головного болю краще за таблетки

Ми стали частіше відчувати головний біль. Він може бути викликаний різними обставинами, але найчастіше – стресом. Погане харчування, гормональний дисбаланс, низький рівень цукру в крові, неправильна постава і навіть денний сон, зневоднення і багато інших чинників можуть стати причиною нестерпного головного болю.

Купувати знеболюючі препарати – це перше, що ми звикли робити не замислюючись, в надії скоріше зупинити біль. Але цього катування можна уникнути природним шляхом – за допомогою ефірних олій.

Вони мають здатність пригнічувати спазми і заспокоювати головні болі. Не випадково ароматерапія була так популярна в нетрадиційній медицині багатьох народів світу протягом століть.

Ефірні олії від головного болю:

М’ята

Дослідження показали, що олія перцевої м’яти може допомогти подолати навіть найсильніший головний біль. Ментол перешкоджає скороченню м’язів і стимулює кровообіг, який в кінцевому підсумку зупиняє больові симптоми. Це органічна речовина також має здатність розслаблювати нервову систему і позбавляти від стресу.

Лаванда

Масло з витонченим ароматом діє заспокійливо і змушує забути про почуття занепокоєння. Воно особливо корисне при головних болях, викликаних напругою, роботою, стресом. Активні інгредієнти в лавандовій олії здатні розслабити нервову систему, в результаті чого біль, спричинений напругою, йде. Олія лаванди – відмінний природний засіб, який допомагає при безсонні.

Евкаліпт

Для тих, хто страждає від головних болів, викликаних хронічним синуситом або запаленням пазух носа, евкаліптова олія є найкращим вибором. Вона може врятувати при сильній закладеності носа, яка провокує наростаючу біль в голові. Масло не тільки знімає головний біль, а й очищає пазухи, пригнічуючи запалення.

Читайте також: Скільки води дійсно потрібно організму людини на добу

Розмарин

Чудовий аромат розмарину непогано справляється з головним болем. Він володіє седативними властивостями, тому може бути рекомендований до застосування в денний час. Активні інгредієнти в розмариновій олії володіють протизапальними властивостями.

Інші корисні масла від головного болю:

– базилік;
– троянда;
– ялівець;
– грейпфрут;
– ромашка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів