Чим небезпечний сон поруч зі смартфоном

Дослідники з Каліфорнійського департаменту охорони здоров’я прийшли до висновку, що слід спати на відстані хоча б 80 сантиметрів від смартфона. В іншому випадку користувачі гаджетів ризикують отримати серйозні проблеми зі здоров’ям через вплив радіації.

На думку вчених, занадто часте використання мобільного телефону може призвести до втрати уваги, проблемам з психікою і репродуктивним здоров’ям і навіть до онкологічних захворювань.

Це пов’язано з тим, що передача інформації гаджетами здійснюється з використанням низькочастотних радіосигналів, що може привести до серйозного випромінювання. Доказом цього служить безліч проведених тестів. Однак довести «критичну небезпеку» смартфонів для здоров’я вченим поки не вдалося.

Особливо вчених турбують періоди, коли смартфон перебуває поруч зі сплячою людиною. Останнім часом користувачі все частіше кладуть гаджети поруч зі своєю головою, так як вони замінюють їм будильник. Однак дослідники попереджають, що телефон потрібно класти на відстані витягнутої руки від себе
Джерело

Поділись


Новини партнерів