Шкідливий продукт для нашого організму

Це доведено численними дослідженнями!

Ми усі любимо бутерброди, ще з дитинства. Це смачна і практична їжа.

Все, що нам треба було зробити, – це нарізати хліб і ковбасу, покласти її на хліб і з’їсти. Через час до цього дуету додалися кетчуп, майонез, соуси.

Зараз ми знаємо, що такі бутерброди, а також гамбургери, хот-доги представляють великий ризик для здоров’я.

Але багато людей у всьому світі, навіть маючи стільки інформації про шкоду такої їжі, як і раніше є прихильниками білого хліба з ковбасою.

Цінуйте кожну мить свого життя, правильно харчуйтеся і БУДЕТЕ ЗДОРОВІ!

Тому лікарі попереджають: припините їсти і давати таку їжу своїм дітям!

У цьому заклику немає перебільшення.

У всьому світі кількість ракових хворих продовжує рости, особливо серед дітей.

І, звичайно ж, за цим стоїть сучасна їжа.

Згідно із статтею в Los Angeles Times, цитуючи дослідження Каліфорнійського університету, опубліковане в журналі Cancer Causes and Control діти, які їдять 12 або більше за хот-доги (ковбаса або сосиски з хлібом) в місяць, в 9 разів частіше розвивають лейкемію.

LA Times додає, що два інші дослідження, опубліковані в тому ж випуску “Причини раку”, показують, що діти, чиї матері регулярно їли хот-доги до їх народження, мають в два рази вище ризик розвитку пухлин головного мозку.

Згідно з дослідженнями, якщо мама вживала принаймні один хот-дог в тиждень під час вагітності, то дитина матиме такий ризик.

Дослідження проводилося епідеміологом Джоном Петерсом і допомогло пояснити, чому в останні десятиліття частота дитячої лейкемії і пухлин головного мозку збільшилася.

Але що не так з цією смачною їжею?

Відповіддю є перероблене м’ясо.

Ковбаси містять нітрит, який діє як консерванти і використовуються в основному для боротьби з ботулізмом.

Під час процесу варіння, нітрит у поєднанні з амінами, природно присутніми в м’ясі, утворює канцерогенні з’єднання.

Також підозрюється, що нітрит може поєднуватися з амінами в шлунку людини з утворенням N- нитрозосоединений.

Ці з’єднання є відомими канцерогенами і пов’язані з раком сечового міхура, шлунку, порожнини рота, мозку і стравоходу.

Але і овочі можуть містити нітрит, і виходить, що і вони також провокують зростання ракових клітин?

Правда те, що нітрит зазвичай зустрічається у багатьох зелених овочах, особливо салаті, селері і шпинаті.

Проте споживання овочів ефективно знижує ризик розвитку раку.

Як це можливо?

У рослин окрім нітриту, також є вітаміни С і D, які служать для інгібірування утворення N- нитрозосоединений.

Крім того, нітрит рослин не був доданий штучно, вони є частиною природного процесу.

Можна, проте, робити ковбасу без нітриту і нітратів і тим самим понизити ризик розвитку раку.

Вже існують сучасні методи виробництва, які не вимагають використання цих консервантів.

Проте, деякі виробники використовують нітрит, щоб надати червонястий відтінок, який спокушає багато споживачів ковбас і інших м’ясних виробів.

Штучний червоний колір обробленого м’яса передає неправдиву ідею свіжості, щоб обдурити споживачів.

Можна робити ковбаси і інші м’ясні вироби без нітриту, як це вже відбувається в Сполучених Штатах і ​​в деяких європейських країнах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів