Без цього вітаміну ви ризикуєте набрати зайві кілограми

За словами вчених, у 40% людей в організмі вміст вітаміну В12 наближається до межі дефіциту, у 20% спостерігається його хронічна нестача.

Тим часом, вітамін В12 важливий для здоров’я клітин крові і нервової системи, а також для нормального обміну речовин.

Як же зрозуміти, що організм відчуває дефіцит важливого вітаміну? На сторінках журналу Fiteria фахівці назвали характерні ознаки такої недостачі. Зокрема, один з таких – це проблеми з пам’яттю.

«Людина перебуває в затуманеному стані, все частіше починає забувати звичайні речі – не пам’ятає, чи закрила двері квартири, брала з собою телефон. У занедбаній стадії дефіцит вітаміну В12, який передбачає погіршення стану стан нейронних зв’язків, може призвести до хвороби Альцгеймера і недоумства », – поділилися думкою вчені.

Також через нестачу вітаміну В12 в організмі може відчуватися слабість в ногах, запаморочення. Інший показовий знак – людина перестає відчувати смак продуктів і страв, як раніше. Якість роботи нервових закінчень на язику залежить від балансу вітаміну В12, пояснили медики.

Занепад тонусу і емоційна пригніченість також можуть говорити про недостатній вміст вітаміну В12 в організмі. На тлі такого дефіциту знижується вироблення інгібіторів серотоніну (зокрема, дофаміну) – це знижує здатність відчувати радість.

Лікарі нагадали, що прийом ліків від печії може порушувати синтез вітаміну В12. У числі кращих джерел цього вітаміну – яловичина, курячі яйця, молоко, сир моцарелла, тунець.
Джерело

Поділись


Новини партнерів