Макарони аж ніяк не є дієтичним або корисним продуктом. Лікарі рекомендують обмежувати себе у вживанні пасти, проте вченим вдалося визначити окремий вид цієї страви, який поліпшить здоров’я любителів італійської кухні.
Вчені з’ясували, що макаронні вироби із суміші цільнозернового ячмінного борошна і борошна з твердих сортів пшениці добре впливають на роботу серцево-судинної системи.
Такий позитивний ефект вермішель дає завдяки високому вмісту бета-глюканів. Впродовж тривалого проміжку часу лабораторні миші вчених вживали ці макаронні вироби. Вони отримували менше серцевих пошкоджень і мали більш високі показники життєвої сили, ніж ті гризуни, які їли звичайну пасту.
Іноді можна побалувати себе смачними наїдками італійської кухні і не хвилюватись про здоров’я.