Чи ефективна яєчна дієта?

Існує кілька різних видів яєчної дієти. У кожній з них яйця є основним джерелом білка. Не допускаються крохмалисті вуглеводи, такі як картопля, рис і хліб. Солодощі та продукти з високим вмістом цукру також виключаються з раціону. Вода і напої з нульовою калорійністю дозволені при першій-ліпшій нагоді яєчного раціону. Точна кількість калорій і порцій, рекомендованих в яєчній дієті, залежить від статі, росту і рівня активності. Дозволені яйця всмятку, пашот або яєчня, але вони повинні бути приготовлені без рослинного або вершкового масла.

Яйця можуть бути здоровим джерелом білка, якщо їх вживати в помірній кількості, але вони також можуть викликати підвищення холестерину. Деякі дослідження показали, що вживання яєць в великих кількостях можуть збільшити ризик певних захворювань. Вживання більше шести яєць на тиждень підвищує ризик серцевої недостатності на 30% у чоловіків.

Чи ефективна яєчна дієта?

Всі версії яєчної дієти призводять до зменшення калорій, так що вони ефективні для схуднення в короткостроковій перспективі. Яйця є хорошим джерелом білка і містять важливі вітаміни і мінерали, включаючи вітамін B12, вітамін D, залізо. Хоча яйця містять необхідні живильні речовини, яєчна дієта не може бути відмінним варіантом для схуднення. Навіть, якщо людина втрачає вагу, ввона навряд чи зможе протриматися на такій суворій дієті протягом тривалого часу, тому легко може зірватися. Крім того, дієта може викликати у людей слабкість і млявість через обмеження вуглеводів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів