Принципи японської дієти для схуднення
Японська дієта, меню якої містить низькокалорійні і низьковуглеводні білкові продукти, вимагає попереднього внутрішнього настрою, тому що вона є доволі суворою. Вона передбачає вживання білка, клітковини і мінімуму вуглеводів.
Японська дієта розрахована на 14 днів. Повторювати її дозволено не частіше 1 разу на півроку.
Незважаючи на те, що в меню присутні всі необхідні для життя поживні речовини, їхня кількість явно обмежена. А тому японську дієту не можна назвати збалансованою. Отже, дотримуватися її довше двох тижнів небезпечно для здоров’я.
Чого очікувати від японської дієти: відгуки
Вибираючи для себе японську дієту, будь готова до серйозних випробувань, чималому старанню, обмеження себе в раціоні, калоріях і поміркованості в розмірі порцій.
В результаті японської дієти можна схуднути на 5-8 кг. При цьому ефект зберігається досить тривалий час за умови правильного виходу з дієти.
Протягом цього часу можливі неприємні відчуття: головний біль, слабкість, запаморочення, ломота в тілі. При появі подібних симптомів слід вийти з дієти і негайно звернутися до лікаря.
Крім того, не рекомендується сідати на японську дієту вагітним і годуючим жінкам, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і проблемами серця. Перед початком дієти необхідно проконсультуватися з лікарем.
Японська дієта – що в ній є з традиційної японської кухні
При згадці слів “японська дієта” перед твоїм внутрішнім поглядом, звичайно ж, спливають картинки дивовижних і улюблених страв країни Сонця що сходить: рис, соєвий соус, риба, безліч морепродуктів і екзотичних солодощів.
Можемо тебе розчарувати: з усього згаданого японська дієта в меню включає хіба що морську рибу і зелений чай. А так, і ще відварні курячі яйця, які в рівній мірі можна віднести як до японської, так і до європейської кухні. Отже нічого екзотичного.
З одного боку це нудно, але з іншого є і незаперечний плюс. Якщо вже ти надумала випробувати себе японською дієтою для схуднення, то хоча би продукти в ній будуть рідні та звичні, а значить, твій організм зазнає не надто сильний стрес, та й ризик алергії на заморські страви зведено до нуля.
Головне в цій дієті не японські продукти, а принцип східної країни: дотримуйся правил, будь виконавчою, і твої старання винагородяться.
Продукти, дозволені в меню японської дієти для схуднення:
Курячі яйця, курка, яловичина, риба, молокопродукти поставляють в організм білок.
Сухарики і деякі овочі представляють вуглеводи.
Оливкова олія – головний постачальник жирів.
Фрукти (крім бананів і винограду) та овочі (капуста, морква, кабачки, баклажани, томати) забезпечують організм клітковиною.
З тонізуючих напоїв дозволені кава і зелений чай.
Крім того в японській дієті важливо пити воду часто і багато. Вода має бути негазована, несолодка і кімнатної температури. Вживання води сприяє відчуттю наповненості шлунка, а також виведенню продуктів переробки тваринних білків.
Від чого слід відмовитися на японській дієті для схуднення:
Бажано не вживати в їжу сіль або звести її кількість до мінімуму.
Ще доведеться відмовитися від різноманітних солодощів, мучних виробів, домашньої випічки, фастфуда, чіпсів, шоколаду, вершкового масла, майонезу, алкоголю.
Також складним на японській дієті є урізання кількості прийомів їжі в день – 3-разове харчування замість звичних 5-6 разів.