Цирозу печінки можна запобігти – вчені

Американські учені з Медичної школи Сан-Дієго університету Каліфорнії встановили, що рубцюваті зміни в печінці можна зупинити і навіть обернути назад.

Печінку можна відновити, на думку американських фахівців, якщо заблокувати виділення одного життєво важливого протеїну, який виробляється організмом як засіб захисту, пише Бі-Бі-Сі.

Як відомо, надмірне вживання алкоголю або гепатит призводять до фіброзу печінки, коли товщають сполучні тканини органу і з’являються рубцюваті зміни, які з часом можуть спричинити цироз печінки (серйозному порушенню роботи органу).

Досі в таких випадках медики або боролися з вірусом, який став причиною виникнення дисфункції, або рекомендували пацієнтові кардинально змінити свій спосіб життя і сісти на дієту.

Але тепер американські фахівці, провівши серію дослідів на мишах з фіброзом, з’ясували, що можна зупинити формування рубцюватих тканин в печінці, якщо блокувати здатність організму виробляти протеїн RSK.

Читайте також: Простий спосіб для зміцнення імунітету і очищення організму від токсинів

Експеримент показав, що у тих мишей, організм яких не міг виділяти протеїн, фіброз зупинявся, а у інших продовжував розвиватися.

Доктор Мартіна Бак, що керувала дослідженням, вважає, що метод може дати набагато сильніший ефект, адже зараз вони перебувають лише на ранній стадії і справжня перевірка відбудеться лише тоді, коли удасться зупинити розвиток захворювання у людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів