Цінна інформація для тих, хто не їсть мандарини.
Грудень можна сміливо назвати “мандариновим” місяцем, адже зараз прилавки всіх магазинів завалені різноманітними сортами цих яскраво-помаранчевих фруктів, запах яких викликає асоціацію з Новим роком, що наближається.
Мало, хто знає, що мандарини вміщають в собі безліч унікальних речовин, за рахунок чого мають цілющі властивості. Дієтологи рекомендують якомога частіше їсти мандарини, тому що в них є: каротин, аскорбінова кислота, вітамін С, В6, кальцій, магній, залізо, мідь, калій, фосфор і інші корисні мікроелементи. До того ж, в 100 г мандаринів всього 53 калорії.
Вісім корисних властивостей мандаринів для здоров’я:
Зміцнює імунітет і захищає від онкології. Вітамін С не дозволяє утворюватися канцерогенним з’єднанням, переростає в ракові клітини, тим самим зміцнюючи імунну систему і посилюючи захисну функцію організму. Вживання мандаринового соку – відмінний метод профілактики раку печінки.
Очищає судини від надлишкового холестерину. Але це тільки в тому випадку, якщо їсти мандарини разом з білою мембраною, яку зазвичай знімають з часточок. За рахунок цієї властивості людина забезпечує собі надійний захист від захворювань серця і судин.
Знижує рівень глюкози в крові. За рахунок цього діабет другого типу людині, яка вживає цей вид цитрусових фруктів, не загрожує.
Покращує зір і піклується про здоров’я очей. Достатня кількість вітаміну А в мандаринах найкращим чином впливає на зір і очі.
Поліпшує склад крові. Мандарини збагачені залізом і цього вистачить для того, щоб у людини не розвивалася анемія.
Читайте також: 7 переваг вживання імбирної води натщесерце
Попереджає ожиріння. Так як речовини з мандаринів не дозволяють стінкам судин вбирати в себе холестерин і глюкозу, людина не може стрімко набирати вагу.
Заспокоює нерви. Магній і вітамін В6 відмінно справляються з функцією підтримки нервової системи в хорошому стані, не дивлячись на стреси.
Піклується про зуби і кістки, роблячи їх більш міцними.
Як бачите, перелік корисних властивостей мандаринів досить широкий, тому лікарі і радять їсти якомога частіше ці фрукти з надзвичайним ароматом і ні з чим не порівнянним смаком.