Названо вісім корисних властивостей мандаринів для здоров’я

Цінна інформація для тих, хто не їсть мандарини.

Грудень можна сміливо назвати “мандариновим” місяцем, адже зараз прилавки всіх магазинів завалені різноманітними сортами цих яскраво-помаранчевих фруктів, запах яких викликає асоціацію з Новим роком, що наближається.

Мало, хто знає, що мандарини вміщають в собі безліч унікальних речовин, за рахунок чого мають цілющі властивості. Дієтологи рекомендують якомога частіше їсти мандарини, тому що в них є: каротин, аскорбінова кислота, вітамін С, В6, кальцій, магній, залізо, мідь, калій, фосфор і інші корисні мікроелементи. До того ж, в 100 г мандаринів всього 53 калорії.

Вісім корисних властивостей мандаринів для здоров’я:

Зміцнює імунітет і захищає від онкології. Вітамін С не дозволяє утворюватися канцерогенним з’єднанням, переростає в ракові клітини, тим самим зміцнюючи імунну систему і посилюючи захисну функцію організму. Вживання мандаринового соку – відмінний метод профілактики раку печінки.

Очищає судини від надлишкового холестерину. Але це тільки в тому випадку, якщо їсти мандарини разом з білою мембраною, яку зазвичай знімають з часточок. За рахунок цієї властивості людина забезпечує собі надійний захист від захворювань серця і судин.

Знижує рівень глюкози в крові. За рахунок цього діабет другого типу людині, яка вживає цей вид цитрусових фруктів, не загрожує.

Покращує зір і піклується про здоров’я очей. Достатня кількість вітаміну А в мандаринах найкращим чином впливає на зір і очі.

Поліпшує склад крові. Мандарини збагачені залізом і цього вистачить для того, щоб у людини не розвивалася анемія.

Читайте також: 7 переваг вживання імбирної води натщесерце

Попереджає ожиріння. Так як речовини з мандаринів не дозволяють стінкам судин вбирати в себе холестерин і глюкозу, людина не може стрімко набирати вагу.

Заспокоює нерви. Магній і вітамін В6 відмінно справляються з функцією підтримки нервової системи в хорошому стані, не дивлячись на стреси.

Піклується про зуби і кістки, роблячи їх більш міцними.

Як бачите, перелік корисних властивостей мандаринів досить широкий, тому лікарі і радять їсти якомога частіше ці фрукти з надзвичайним ароматом і ні з чим не порівнянним смаком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів