Обличчя може багато розповісти про стан здоров’я людини

Вчені з Університету Маккуорі з’ясували, що люди з худим обличчям здаються іншим більш здоровими. А менша кількість жиру на обличчі, на думку деяких, говорить про нормальний кров’яний тиск. Ймовірно, висновки дослідників приведуть до розробки методів діагностики стану здоров’я за формою обличчя, пише The Daily Mail .

Фахівці зробили фото 50 малазійських китайців, 50 європеоїдів і 50 чорношкірих чоловіків з нейтральним виразом обличчя. Люди дивилися прямо в камеру. Ще вчені виміряли індекс маси тіла (ІМТ), відсоток жиру в організмі і артеріальний тиск цих людей. Стан здоров’я людей на фото оцінювали інші учасники тієї ж етнічної приналежності. Також були оцінені розмір і форма обличь.

Читайте також: Що буде, якщо відмовитись від кофеїну?

У другій частині дослідження 26 представників європеоїдної групи попросили змінити 60 фотографій так, щоб люди на фото стали виглядати максимально здоровими. Форма обличчя і етнічна приналежність виявилися тісно пов’язані з кров’яним тиском. Крім того, фахівці виявили: люди здавалися учасникам більш здоровими після зниження ІМТ і відсотку жиру.

Поділись


Новини партнерів