Що буде, якщо відмовитись від кофеїну?

Кофеїн підвищує пам’ять і надає організму бадьорості. Але люди, які перестали його вживати відзначають багато різких змін. Перш, ніж попрощатись з кавоваркою, варто дізнатись про побічні ефекти, які очікують на вас, якщо відмовитесь від кофеїну.

Вам буде погано

Але недовго. Якщо ви завзятий любитель кави, то прекрасно знаєте, що кілька годин без кофеїнової дози можуть викликати у вас роздратування – і нічого приємного в цьому немає. Симптоми включають втому, головні болі і різкі перепади настрою. Якщо ви зважилися порвати з кофеїном, заздалегідь повідомте про це друзів і рідних, щоб вони з розумінням поставилися до вашого важкого стану.

Ви скинете вагу

Ви, скоріше за все, знаєте, що газована вода з кофеїном і кавово-кондитерські напої негативно впливають на вашу вагу. Але навіть невинна ложка цукру і трішки вершків у вашій каві можуть піднести вам сюрприз – 200 калорій! ВІдмовтесь від кількох чашок кави, і ви помітите істотні зміни у вазі.

Ви наберете вагу

Кофеїн є тимчасовим пригнічувачем апетиту. Як тільки відмовитесь від нього, то почнете відчувати справжній голод. Крім того, кофеїн здатний прискорювати метаболізм. Ефект цей незначний, але якщо ви звикли пити чорну каву, то спалювання калорій у вас прискорюється, а значить, вам буде простіше скидати вагу.

Ваш сон покращиться

Дозаправка кофеїном навіть за 6 годин до сну може серйозно погіршити ваші шанси на спокійну ніч. Ви прокинетеся з відчуттям втоми і потребою в новій порції кофеїну. Замкнене коло. Саме тому люди, які відмовилися від кофеїну, сплять глибоким сном. На початку ви будете відчувати втому, поки організм буде звикати до життя без кофеїну. Але згодом ситуація покращиться.

Читайте також: Вчені назвали овоч, який продовжує життя

Ви станете спокійнішим

Кофеїн є стимулятором, тобто тим, що натискає на педаль газу вашої нервової системи. Кофеїн викликає сплеск адреналіну, без потреби вводячи вас в стан підвищеної готовності до всього. До того ж, кофеїн звужує кровоносні судини, а це підвищує артеріальний тиск. Відмовтеся від нього, і ви станете відчувати себе краще.

Джерело

Поділись


Новини партнерів