14 правил щасливого життя від столітнього японського лікаря

Що допомагає людині прожити до 100 років? 

Доктор Шігеакі Хінохара, який дожив до 105-ти років, знайшов відповідь.

Один з найстаріших практикуючих лікарів в Японії народився в 1911 році незадовго до Першої світової війни.

Доктор Хінохара, який написав більше 150 книг, вирішив дати кілька цінних порад, як прожити довге і щасливе життя.

секрети довголіття

1. Ми отримуємо енергію від того, що відчуваємо себе добре, а не від правильного харчування і сну.

Будьте як діти, які радіють і розважаються, поки не відчують, що хочуть їсти або спати. Позбавтеся від строгих правил, і ви відчуєте себе енергійніше і щасливішим.

2. Не набирайте зайву вагу.

Хінохара все життя уважно ставився до прийому їжі. На сніданок він випивав каву, апельсиновий сік і столову ложку оливкової олії, на обід – молоко з печивом, а на вечерю – овочі, рибу і рис, а два рази на тиждень він їв м’ясо.

3. Завжди плануйте все заздалегідь.

У житті д-ра Хінохара був щільний графік, наповнений лекціями, зустрічами і роботою в лікарні, і з цієї причини він навчився все планувати заздалегідь. Така звичка підтримує ясність розуму і допомагає вести більш успішне життя.

4. Не виходьте на пенсію.

Якщо ви в хорошій фізичній і психічній формі, вам не потрібно виходити на пенсію. Працюйте якомога довше, щоб вести щасливе і успішне життя.

5. Діліться знаннями.

Хінохара проїхав по всій Японії, даючи по 150 лекцій на рік. Більшу частину лекцій він проводив, стоячи на ногах по 1,5 години, що підтримувало його в хорошій формі.

6. Не вірте всьому, що говорять лікарі.

Хоча сам Хінохара був лікарем, він не радив сліпо слідувати рекомендаціям лікарів, так як це може мати прямо протилежний ефект. Перед тим, як пройти якусь процедуру, прийняти ліки або погодитися з курсом лікування, він рекомендує спочатку запитати свого лікаря, а зробив би він те ж саме.

7. Ходіть по сходах і носіть свої речі.

Звичка ходити по сходах, а не користуватися ліфтом, і носити власні речі може запобігти від багатьох проблем зі здоров’ям.

8. Надихайтеся.

Шукайте натхнення, щоб мотивувати себе на нові звершення.

9. Біль – таємнича штука.

За словами лікаря, кращий спосіб забути про біль – це розважатися і отримувати задоволення. Працюючи в лікарні, він виявив, що терапія музикою і тваринами і уроки малювання допомагають пацієнтам впоратися з болем.

10. Не зациклюйтеся на матеріальних речах.

Погоня за грошима ні до чого вас не приведе. Крім того, ви не зможете взяти мільйони з собою в могилу.

11. Одна наука не здатна вилікувати або допомогти людям.

Лікар вірив в унікальність кожної людини, і вважав, що більшість хвороб пов’язані з нашим душевним станом. Щоб вилікувати хворобу, потрібно використовувати мистецтво та інші ресурси, а не тільки ліки або операції.

12. Перестаньте турбуватися.

Життя непередбачуване і повне несподіванок. Постійна турбота тільки призведе до депресії та інших проблем, тому краще зберігати позитивний настрій.

13. Знайдіть приклад для наслідування.

Приклад для наслідування необхідний, щоб стати успішніше. Завжди, коли лікар стикався з якоюсь проблемою, він питав себе, як би вчинив його батько. Це допомагало йому швидко знайти відповідь і вирішити багато проблем.

14. Жити довго – це прекрасно!

Д-р Хінохара навчився насолоджуватися життям в повній мірі. Він працював по 18 годин 7 днів на тиждень, отримуючи радість від кожного моменту свого життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів