Як сир впливає на серце

Вчені з Університету Сучжоу в Китаї зробили висновок, що щоденне вживання шматочка сиру не тільки не зашкодить, а, навпаки, поліпшить стан серця і судин. Раніше можна було почути заяви про те, що багатий жиром і холестерином сир – не дуже корисний продукт харчування.

Вживання сиру сприяє зростанню рівня «хорошого» холестерину і зниження кількості «поганого» холестерину в крові, що чудово позначається на судинній системі. Крім того, ряд речовин в сирі  допомагають уникнути закупорки артерій. Такий висновок у фіналі свого дослідження зробили китайські фахівці.
Дослідники здійснили метааналіз 15 наукових робіт, в ході яких вивчався зв’язок певних типів харчування з різними захворюваннями. Їх підсумкове резюме таке: «Регулярне вживання 40 грамів сиру зменшує ризик захворювань судин і серця на 14 відсотків, інсульту – на 10 відсотків».
Цікаво, що отримані дані узгоджуються з так званим «французьким парадоксом» – відомим явищем, яке спостерігається у Франції. При існуючих там традиціях харчування, які обов’язково включають в себе різні сорти сирів, французи рідко страждають від порушень роботи серцево-судинної системи.
Експерти при цьому зазначають, що французька кухня має на увазі не тільки постійне вживання сиру, але і його грамотне поєднання з іншими продуктами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів