Чому не можна пропускати сніданок?

Співробітники Тель-Авівського університету стверджують, що нехтування сніданком загрожує ожирінням, діабетом 2-го типу, гіпертонією і серцево-судинними захворюваннями. Негативний ефект від пропуску сніданку був доведений на прикладі 18 осіб з надмірною вагою, які страждають на діабет, і 18 осіб з нормальною масою тіла.

В один день добровольці снідали і обідали, а в інший день вони тільки обідали. При цьому їх кров аналізували на концентрацію особливих білків – маркерів активності генів, пов’язаних з процесом травлення. Паралельно враховувалися рівні цукру, інсуліну, глюкагоноподібного пептиду-1 (важливий для травлення) і діпептіділпептідази-4 (допомагає регулювати імунітет).

Читайте також: Названо сік, який надійно захищає від раку

Виявилося, коли добровольці снідали, у них спостерігалася нормальна експресія генів, що активізуються в строго певний час доби. Цей факт допомагав регулювати масу тіла, тиск, роботу ендотелію, що вистилає судини зсередини, не давав розвиватися атеросклерозу. Коли сніданок ігнорували – реєструвалися скачки цукру в крові і зниження чутливості до інсуліну в решту часу доби. Люди ставали більш схильними до повноти, навіть якщо не об’їдалися.

Поділись


Новини партнерів