
Смачний морквяний сік – ідеальний захист від раку. Такий висновок зробили науковці з Університету Арізони в Тусоні.
У дослідженні взяли участь жінки, які хворіли на рак грудей. Протягом трьох тижнів представниці прекрасної статі щодня випивали по склянці свіжого соку. По закінченню експерименту вміст каротиноїдів у їхній крові був достатнім, щоб зменшити швидкість розвитку і ділення ракових клітин.
Відзначається, що саме каротиноїди, які в великій кількості є в цьому овочі, визначають значну частину його корисних властивостей. Вони мають виражений антионкологічний ефект, а також в цілому благотворно позначаються на імунітеті, стані зору людини, входять в основу для синтезу в організмі вітаміну А. Також уточнюється, що вживання моркви в вигляді фрешу полегшить засвоєння каротиноїдів кишечником.
Читайте також: 8 потужних трав для балансу гормонів
Таким чином, вчені дійшли висновку, що вживання однієї склянки соку з моркви на день може істотно знизити ризик розвитку раку грудей, товстого кишківника, сечового міхура чи передміхурової залози. Проте надмірне захоплення продуктом може призвести до сумних наслідків.