Названо причини 90% ракових захворювань

Медики назвали основні чинники, які впливають на 90% ракових захворювань. За даними вчених, онкологію викликають куріння, алкоголь і знаходження на сонці.

Всім відомо про небезпеку шкідливих звичок і згубний вплив сонячного випромінювання, проте масштаб впливу цих факторів рідко обговорюється в цифрах. Співробітники американського Stony Brook Cancer Center вивчили статистичні дані, що показують, що лише від 10 до 30% онкологічних хвороб пов’язані з внутрішніми передумовами, такими як мутації ДНК.

Щоб уникнути раку куди ефективніше буде відмовитись від алкоголю та тютюнопаління, сонячних ванн і надмірного споживання їжі, що сприяє ожирінню і накопиченню холестерину. Причому ризик від усіх цих факторів найбільш характерний для раку легенів і товстої кишки, які в 30% випадків призводять до летального результату.

Читайте також: Продукти, які категорично не можна варити або смажити

Також американські медики відзначають, що злоякісні пухлини в тілі людини утворюються випадковим чином. Ракові клітини формуються через поділ, а цей процес у переважної маси людей абсолютно невпорядкований.

Джерело

Поділись


Новини партнерів