“Алкогольний” цироз печінки: названо головні симптоми й небезпеку

Тривале зловживання алкогольними напоями шкодить здоров’ю, зокрема страждає печінка, тому цей орган не в змозі нормально функціонувати в умовах впливу на нього алкогольних токсинів.

Саме так і розвивається захворювання під назвою алкогольний цироз печінки.

Крім алкоголю до даного виду цирозу печінки призводять:

– спадкова схильність;

– неправильне або недостатнє харчування;

– ускладнення, викликані систематичним вживанням алкогольних напоїв при інших захворюваннях печінки.

Перші симптоми алкогольного цирозу печінки, які вкрай небезпечно ігнорувати:

– слабкість в тілі, хронічна втома, підвищена стомлюваність і сонливість або ж астенічний синдром, що включає в себе перераховані стани;

– різке схуднення;

– зниження артеріального тиску до критичних показників;

– жовтувате забарвлення шкіри;

– поганий апетит і розлад травлення;

– тахікардія.

Якщо навіть в такому стані хворий перестане вживати спиртні напої, йому однозначно полегшає, але без медичного обстеження і проходження лікування тут вже не обійтися.

Цікавий і одночасно страхітливий факт: алкогольний цироз печінки може розвиватися протягом кількох років і взагалі не подавати жодних ознак, власне через це хворі дізнаються про свій діагноз вже тоді, коли медики безсилі.

Єдиний метод профілактики даного захворювання – це відмова від вживання алкогольних напоїв або ж, якщо це необхідно, лікування алкогольної залежності.

При появі вище перелічених симптомів алкогольного цирозу печінки слід негайно звернутися до лікаря за допомогою, можливо, спеціальна терапія врятує людині життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів