Продукти-антидепресанти цієї зими

Холод на вулиці та відсутність теплого сонечка можуть зіпсувати настрій дуже швидко. Сьогодні ми розповімо, які продукти варто їсти, щоб не піддатись зимовій депресії.

Квасоля

Дефіцит фолієвої кислоти безпосередньо пов’язаний з депресією і зниженою ефективністю антидепресантів. Тому комбінація багатої фолатом і клітковиною квасолі з листовими овочами гарантують вам гарний настрій. А ось прийом фолату в складі харчових добавок краще обговорити зі своїм лікарем.

Насіння гарбуза

З депресією допоможе впоратися і смачне гарбузове насіння – одне з найбагатших джерел триптофану. Ця речовина необхідна для вироблення серотоніну, який відповідає за почуття умиротворення і щастя. Сам триптофан не виробляється організмом, і отримати його можна тільки з їжі. Насіння гарбуза вам в цьому неодмінно допоможе.

Грецькі горіхи

У цих горіхах містяться Омега-3 жирні кислоти, які можуть підняти настрій взимку і допомогти зі сном, завдяки вмісту снодійного мелатоніну. Рекомендована порція – 30 грамів. Вживати надто багато цих горіхів лікарі не рекомендують!

Цитрусові

Апельсини і грейпфрути – екзотичні зірки в холодний сезон, адже в них так багато вітаміну С і фолату. Брак цих речовин загрожує зіпсувати вам настрій і посилити відчуття втоми. З’їдайте 1-2 цитрусових фрукти на день для найкращого ефекту.

Поділись


Новини партнерів