Міфи про шкоду і користь деяких продуктів

Міф 1: Люди страждають від серцево-судинних хвороб через вживання жирних продуктів

Вважається, що через насичені жири у людей виникають серцеві і судинні захворювання. Під забороною знаходяться і тваринні жири, і вершкове масло. Але одне з досліджень довело, що насправді це не так. Головне, дотримуватися норми, не перестаратися з їжею і не забувати про спортивні вправи.

Міф 2: Вітамін С допоможе впоратися з хворобами

Якщо ви застудилися, то лікарі рекомендують включити вітамін С. Те ж стосується профілактики, а також продовження життя, адже чим більше вітамінів, тим краще. Так, вони важливі для людського організму, але роль деяких з них сильно перебільшена. Вони не впливають на тривалість життя, не здатні самостійно вилікувати хвороби. Перебір вітамінів здатний навіть скоротити життя, тому приймайте ці корисні речовини, але в міру.

Міф 3: Екологічні продукти корисніші звичайних

Багато хто вважає, що в еко-їжі немає антибіотиків, гормонів росту, добрив, що в ній більше поживних речовин. Суцільна користь! Але дослідження неодноразово доводили, що все це нісенітниця. Кількість корисних речовин, мінералів, мікроелементів і вітамінів в екологічних продуктах і звичайних було приблизно однаковим. Так що добавка «еко» на етикетці продукту не гарантує його користі.

Поділись


Новини партнерів