5 причин включити в свій раціон квасолю – поради дієтолога

Квасоля – це один з найкорисніших для людини продуктів, який доступний круглий рік і за невелику ціну. Постійний експерт «Сніданку з 1 + 1», лікар-дієтолог Галина Незговорова розповіла, чому квасолю варто включити в свій раціон.

Квасоля дуже багата мікро- і макроелементами, такими як фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній. А за кількістю міді і цинку, які вважають елементами жіночої краси, квасоля перевершує більшість овочів. А ще вона містить вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6 і Е.

Одна чверть всіх речовин, що входять до складу квасолі – це білок, який дуже легко засвоюється. За його змістом квасоля поступається тільки м’ясу, тому вона є невід’ємною частиною меню вегетаріанців або тих, хто дотримується посту.
Калорійність квасолі залежить від сорту. Так в червоній – 300 ккал, в білій більше – 100, а в зеленій стручковій всього близько 25.

Споживання квасолі виводить токсичні речовини і радіонукліди, а також швидко насичує і втамовує голод. Також, вона є справжнім антидепресантом.

Читайте також: 7 потужних засобів для очищення печінки

Користь, яку квасоля приносить травленню, не обмежується її дієтичними властивостями, вона також регулює і відновлює порушений обмін речовин.
Пам’ятайте, що перед приготуванням квасолю потрібно замочити, варити її вартує не менше години-півтори, а сіль додавати в кінці приготування. Також, можна включити в раціон консервовану квасолю, адже вона зберігає майже всі корисні речовини, якщо в її складі немає нічого зайвого, крім води, солі, оцту і цукру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів