Речі, які не можна тримати у ванній кімнаті

Ванна є епіцентром нашого ранку. Вам може здаватися, що ви добре там прибираєте, і ваша кімната є винятково чистою, але деякі речі не можна тримати у ванній кімнаті через можливість забруднення.

Важливо пам’ятати, що в цій частині будинку є багато бактерій і небезпечних токсинів.

Може, з дитинства ви звикли тримати зубну щітку у ванній, тому що це більш практично, але це не найкраще, що ви можете зробити для свого здоров’я.

Ми розповімо про 8 предметів, які не можна тримати у ванній кімнаті. Зверніть увагу на них.

1. Зубна щітка

Найчастіше люди залишають зубну щітку у ванній. Легше просто зайти туди і взяти її, однак є певні ризики, особливо якщо інші люди також використовують це приміщення.

Дослідники з університету Квінніп’яка (Коннектикут) виявили фекальні речовини в 60% зубних щіток, які тримають у спільних ваннах, незалежно від того, як саме вони зберігаються.

Це означає, що навіть якщо у вас хороші звички, ви сприяєте розмноженню бактерій.

Не варто забувати, що ванна кімната дуже волога. Це не дає вашим зубним щіткам повністю висихати між застосуваннями. Ми радимо тримати зубну щітку у своїй кімнаті або в дуже сухій частині будинку.

Щоб уникнути забруднення зубної щітки, ви можете класти її в контейнер. Деякі повністю покривають її, а інші просто покривають щетину.

2. Ліки не можна тримати у ванній

ліки не можна тримати у ванній

Тепло і вологість у ванній зменшують ефективність ліків. У деяких випадках вони можуть втратити свою ефективність до закінчення строку придатності.

Щоб зберегти ліки:

  • Виберіть місця, які є чистими та сухими. Підійде будь-яка шухляда у вашій кімнаті. На кухні, навпаки, є ті самі проблеми, що й у ванній, тому краще не тримати там ліки.
  • Тримайте ліки в оригінальному пакуванні. Там є інструкція. Ви також можете перевірити термін придатності, щоб уникнути шкоди або плутанини з іншими ліками.
  • Зберігайте ліки в місці, де їх не дістануть діти.

3. Леза для гоління

Вологість може спричинити руйнування лез для гоління навіть до їхнього використання. Ви можете зберігати їх у ванній кімнаті лише тоді, коли вони ще в пакуванні.

Ця порада також стосується ножиць та інших металевих предметів, які легко окислюються.

4. Косметика

Косметика не може довго лежати у ванній. Найімовірніше, вона зіпсується задовго до того, як закінчиться строк придатності, зазначений на пакуванні.

Тепло і вологість поступово погіршують тіні, рум’яна, помади та тональні основи. Крім того, бактерії можуть легко потрапити в косметику. Найкраще тримати її в сухому місці у спальні. Радимо тримати лак для нігтів у холодильнику, щоб він не став густим і сухим.

5. Парфуми

Запах ваших улюблених парфумів може зіпсуватися, якщо ви залишите її у ванній на тривалий період часу. Високі температури та пара можуть спричинити зміну аромату.

Наша порада – зберігати парфуми в кімнаті в шухляді, де температура є доволі постійною.

6. Презервативи

У вас є приховане місце у ванній кімнаті, яке здається ідеальним для зберігання презервативів? Це велика помилка. Найкраще місце – тумбочка.

Під впливом тепла та вологості з часом презервативи можуть пошкодитися, що зменшить їхню ефективність.

7. Ювелірні вироби

Точно так само, як бритва, ваші прикраси та улюблена біжутерія можуть постраждати через вологу в повітрі.

Колір вкритих металом предметів може змінитися. Срібло тьмяніє найшвидше.

Ідеально мати невелику коробку для ювелірних виробів. Ці спеціальні коробки добре закриваються й зазвичай мають підкладку із замші. Мета коробки в тому, щоб не допускати потрапляння пилу, завдяки чому ювелірні вироби завжди будуть в хорошому стані.

8. Гребінці та щітки

ванна кімната

Щітки та гребінці, що залишаються на відкритому повітрі, також схильні накопичувати мікроби. Це також можливо, якщо ви тримаєте їх у коробці. Зберігати в шухляді у ванній також не варто, оскільки там може бути так само волого.

Вологість у повітрі допомагає бактеріям розмножуватися, а також може спричинити утворення цвілі в зубній щітки. Найкраще зберігати гребінці у своїй кімнаті.

Як бачите, не варто тримати у ванній кімнаті деякі речі. Це не смертельно, але й не найкраща ідея. Якщо у вас є сумніви щодо предмета, про який ми не згадували, подумайте, чи у конкретному випадку може виникнути проблема з поширенням мікроорганізмів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів