
Їх не варто вживати, якщо у вас вже є серйозні проблеми з суглобами і сильні болі!
Ті, хто страждає суглобовим болем, знають, що навіть прості рухи можуть бути серйозними тортурами.
Ця проблема зачіпає людей будь-якого віку і статі.
Що відбувається, чому наші суглоби запалюються і набрякають, викликаючи сильний біль?
Головними причинами цього є, наприклад, такі проблеми, як артрит, подагра, лейкемія, травми, фіброміалгія, вовчак і інші.
Їжа, яку ми їмо, може значно погіршити симптоми.
Тому ми пропонуємо вам список продуктів, які не варто вживати, якщо у вас є серйозні проблеми з суглобами і сильні болі :
1. Цукор
У цукру є жахлива здатність провокувати запальні процеси в нашому організмі, а також прискорювати процес старіння, збільшуючи біль і вагу тіла.
Насправді ми навіть можемо сказати, що цукор – це не їжа, а хімічна речовина.
Американський журнал клінічного харчування опублікував дослідження в 2014 році, в якому показано, що солодкі продукти сприяють розвитку ревматоїдного артриту у жінок.
Щоб замінити його, ви можете використовувати мед або стевію.
2. Червоне і оброблене м’ясо
Червоне і оброблене м’ясо мають пурин і нітрит, що посилює біль і запалення.
Крім того, ці м’ясні продукти містять токсини, які продукують глюкан, хімічну реакцію, яка стимулює зростання ракових клітин (особливо у тих, хто вже страждає від цієї хвороби).
3. Яйця
Регулярне вживання яєць збільшує симптоми болю. Вживання великої кількості яєчних жовтків викликає сильні запалення в організмі.
4. Пиво
Надмірне споживання алкоголю негативно впливає на хворі суглоби. Пиво містить “пурини”, які перетворюються на сечову кислоту.
Що це означає? Те, що ви відчуєте багато болю!
І це ще не все! Цей напій містить клейковину, що також дуже шкідливо для суглобів і організму в цілому.
5. Молочні продукти
Молочні продукти також посилюють біль, тому що вони містять велику кількість білку. Згідно з дослідженнями, білок дратує тканини, що оточують суглоби.
Крім того, насичені жири в молочних продуктах (сир, молоко і олія) також шкідливі при болях в суглобах.
Ми можемо замінити молочні продукти на мигдаль, насіння кунжуту, шпинат, інжир і інші.
6. Рафіновані зерна і борошно
Ці продукти також мають високий глікемічний рівень, який стимулює старіння і сприяє запаленню суглобів.
Щоденне вживання пшеничних продуктів і зернових культур сприяє розвитку хронічних аутоіммунних захворювань і збільшує ризик серцевих захворювань, діабету і навіть раку.
Люди, чутливі до глютену, більше схильні до розвитку подагри.
Journal Nutrition Biochemistry опублікувала дослідження в 2013 році, в якому показано, що продукти без глютену зменшують запалення, ожиріння і резистентність до інсуліну.
7. Глутамат натрію
Ця добавка є присутньою у багатьох спеціях і оброблених харчових продуктах для поліпшення смаку.
Проблема в тому, що вона дуже шкідлива для нашого здоров’я і посилює ревматоїдний артрит.
8. Сироватковий протеїн
Запалення також посилюється “казеїном”, присутнім в цьому продукті.
Казеїн виробляє сечову кислоту, яка при надмірних рівнях призводить до запалення суглобів.
9. Рафінована сіль
Звичайна кухонна сіль багата добавками і іншими хімікатами, тому вона ушкоджує рідини організму.
Навіть резерв кальцію ми втрачаємо із споживанням кухарської солі.
Використання хорошої цілісної солі (наприклад, гімалайської) замість кухарської – це хороше рішення, якщо ви думаєте про здоров’я свого тіла.