Існує думка, що будь-які овочі приносять користь для організму і не загрожують зайвими кілограмами. Однак експерти попереджають, що не варто вірити в цей міф.
Американські вчені з Гарвардського університету вивчили інформацію з харчових щоденників, які вели кілька тисяч добровольців обох статей.
Дослідники попросили учасників експерименту записувати, які продукти вони вживали зі списку, що включає більше 130 найменувань. Після аналізу інформації з щоденників вчені прийшли до висновку, що продукти з високим вмістом крохмалю заважають схудненню, а в деяких випадках можуть навіть стати причиною зайвої ваги.
За словами дослідників, найпоширенішими овочами з великою кількістю крохмалю є кукурудза, горох і картопля. Дієтологи радять вживати їх в обмеженій кількості. Вони відзначають, що ці овочі можуть служити хорошим доповненням до раціону, але тільки в тому випадку, якщо не використовувати їх в якості інгредієнтів в смажених, жирних і калорійних стравах.
Читайте також: Чому куркуму рекомендують для схуднення
Крім того, варто помірно вживати калорійні овочі: картоплю, буряк і моркву.