Петрушка – дуже поширена пряна трава, вона володіє не тільки багатими смаковими якостями, але і безліччю корисних властивостей. Петрушка дуже багата вітамінами і мінералами. Петрушка використовується в народній і традиційній медицині для лікування багатьох недуг.
Петрушка надзвичайно багата на вітамін С, за його змістом вона перевершує багато овочів і фруктів. Також петрушка містить велику кількість каротину, вітамінів В1 і В2, фолієву кислоту. Петрушка багата солями магнію, калію, заліза. Також ця рослина містить цінну речовину інулін, який регулює обмін глюкози в крові.
Петрушка корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, при захворюванні нирок, при різних запальних процесах. Петрушка використовується як сечогінний і спазмолітичний засіб. Петрушка сприяє зміцненню кровоносних судин.
Петрушка корисна при ослабленому зорі, а також при різних захворюваннях ока (катаракті, кон’юнктивіті і т.д.). Також петрушка здатна зміцнити ясна.
Петрушка робить чудовий вплив на шкіру, вона освіжає і тонізує шкіру, знімає набряклість і почервоніння, допомагає позбутися від вугрів. Петрушку широко застосовують в косметичній області (додають в засоби по догляду за шкірою)