Які лікувальні властивості у харчової соди

Харчова сода займає гідне місце і на кухні, і в домашній аптечці. Цей рятівний засіб не тільки позбавить від печії, соду застосовують і в багатьох інших ситуаціях.

Сода позбавить від неприємного запаху ніг . Додайте трохи соди в ванночку для ніг. Вона нейтралізує кислоти, які виділяють бактерії (тому й з’являється неприємний запах).
При сонячних опіках додайте у воду, яку ви приготували для прийняття ванни, соду. Вона зробить воду м’якою і перетворить прийняття ванни в заспокійливу водну процедуру для роздратованої шкіри.
При застуді дуже корисно робити інгаляцію. Візьміть невеликий чайник і закип’ятіть в ньому склянку води з чайною ложкою соди. З твердого паперу зробіть трубочку, вставте її в носик чайника і вдихайте теплий пар. Така інгаляція сприяє відділенню мокротиння.
Сода допомагає і при циститі. Для розмноження бактерій в сечовому міхурі повинно бути злегка кисле середовище. Якщо його порушити, нейтралізувати, то поступово число хвороботворних бактерій зійде нанівець. Випийте після обіду шипучий коктейль з води та харчової соди – це дуже ефективний засіб при циститі.
Від болю в горлі допомагає полоскання содовим розчином. Половину чайної ложки соди розчиніть в склянці теплої води і кожні чотири години полощіть горло. Ця нескладна процедура допоможе зняти запалення.

Поділись


Новини партнерів