9 амінокислот, які потрібно вживати щодня

Ось 9 основних амінокислот, які просто потрібні нашому організму!

Амінокислоти є хімічними елементами організму, які утворюють білки. Білки, що виробляються амінокислотами з м’язів, сухожиль, органів, залоз, нігтів і волосся.

Ось список основних амінокислот, необхідних організму і для чого вони потрібні в людському тілі:

Основні амінокислоти:

1. Фенілаланін (Fen) : виробництво норадреналіну, адреналіну і дофаміну. Фундамент для правильного функціонування пам’яті, регулювання апетиту, навчання і гарного настрою.

2. Гістидин (His): є частиною гемоглобіну (еритроцитів) і захисних засобів (лейкоцитів), має важливе значення для зростання дитини. Похідні в гістаміні, який втручається в імунний баланс.

3. Ізолейцин (Iso): є частиною гемоглобіну, регулює рівень цукру в крові і має важливе значення для збільшення енергії і м’язової витривалості.

Джерела: мигдаль, кешью, яйця, бобові, крупи, морські водорості і соя.

4. Лейцин (Leu): сприяє загоєнню тканин і кісток. Він знижує рівень цукру в крові і має вирішальне значення для збільшення енергії і м’язової витривалості.

Це також збільшує виробництво гормону зростання (GH). Його надлишок може викликати сечову кислоту або гіпоглікемію. Джерела: м’ясо, горіхи, крупи і бобові.

5. Лізин (Lys) : підтримує рівень кальцію і азоту. Він бере участь у формуванні колагену, статевих гормонів і в метаболізмі тригліцеридів. Він діє як противірусний засіб, особливо у разі герпесу.

6. Метіонін (Met): бере участь в деградації жирів, тому він запобігає утворенню надмірного холестерину в артеріях і накопичення жиру в печінці.

Це відмінний антиоксидант і діє як очищаючий засіб, оскільки допомагає позбавитися від токсинів, таких як свинець.

7. Треонін (Tre): утворення колагену, зубної емалі і еластину, метаболізм жирів, запобігаючи їх накопиченню в печінці. Він сприяє травленню і засвоєнню поживних речовин, а також виробництву антитіл.

8. Триптофан (Tri) : бере участь у виробництві ніацину (вітаміну B3), а також у виробництві серотоніна, нейротрансмітера нервової системи і регулює сон і настрій.

9. Валіну (Val): м’язове функціонування і загоєння тканин. Він регулює кількість азоту в організмі і забезпечує хороший розумовий і емоційний баланс.

Рекомендується у випадках м’язових травм і емоційних порушень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів