Сочевиця – дуже поживний і корисний продукт. Страви з сочевиці мають ніжний і приємний смак. У зернах сочевиці міститься багато білка, який легко засвоюється організмом і не поступається за своїми поживними якостями м’ясу. Сочевиця багата незамінними для нашого організму амінокислотами, вітамінами і мінералами, пише wworld
У сочевиці міститься клітковина, фосфор, магній, калій і фолієва кислота. Дуже багата сочевиця залізом і вітамінами групи В.
Сочевиця корисна для серця, кровотворення і судинної системи. Страви з сочевиці рекомендуються при хворобах шлунково-кишкового тракту (виразках, гастритах, колітах і т.д.). Відвар сочевиці допоможе при сечокам’яній хворобі.
У давні часи лікарі стверджували, що сочевиця лікує розлади нервової системи, надає на людину заспокійливу дію.
Дуже корисна сочевиця при діабеті, цей цінний продукт допоможе нормалізувати в крові рівень цукру.
Дуже приємно те, що сочевиця не накопичує в собі нітрати, шкідливі і токсичні речовини, це екологічно чистий продукт.